Step Aerobik

çiğdem

Member
Step Aerobik Nedir?
Kısa sürede forma girmek için pahalı fitness salonlarına yazılmaya gerek yoktur. Evlerde de gayet tempolu çalışmalar sürdürülebilir. Basit ev tipi kardiyo hareketleri yada step aerobik hareketleri ile kısa sürede etkili sonuçlar alınabilir.
Özellikle başlangıç aşamasında step aerobik uygulamalarını gerçekleştirmek hem bireyin aşırı yorulmasını engeller hem de spordan zevk almasını sağlar. Aerobiğe giriş hareketlerinden olan temel birkaç hareket şu şekilde sıralanabilir.
Step Aerobik Hareketleri
  • İlk hareket literatürde marş hareketi olarak da geçer. Tıpkı bir asker gibi dizler göbek hizasına kadar çekilir. Sağ bacak dizden kırılıp da yukarı kaldırılırken sol kol da yerle paralel seviyeye gelecek kadar öne doğru kaldırılır. Bu basit hareket olduğunuz yerde tekrarlanır. 1 – 2 dakika da bir dinlenilebilir.
  • İkinci hareket de yine en temel hareketlerdendir. Sağa ve sola olmak üzere yanlamasına atılan bir omuz boyu açıklıktaki adımlar olarak seyreder. Sağ bacak kayar şekilde sağ tarafa doğru açılır. Ve aynı yön doğrultusunda geri çekilerek sol ayağın yanına konur. Aynı yöntem sol tarafa da uygulanarak hareket 4 serilik düzende tamamlanmış olur.
  • Bir diğer hareket ise kalça ve bacak kaslarını efektif olarak çalıştıran oturup kalkma hareketidir. Öncelikle eller ensede birleştirilir. Kademeli olarak sırasıyla dizler hafifçe bükülür ve ardından tam çömelmiş pozisyon alınır. Daha sonra aynı seri izlenerek ayağa kalkılır ve başlangıç pozisyonu alınır. Hareket bu şekilde devam eder.
Step Aerobik Faydaları
Daha sonra ise step aerobik hareketlerinin ana ekipmanlarından olan step tahtası devreye girer. Tahta sabitlendikten sonra hemen arkasında bir adım geriden pozisyon alınır. Sağ bacak tahtanın üzerine atılır ve sol bacak da onu takip eder ve tahtanın üzerine çıkılır.
Tekrar geri adım atılarak aynı sistemde tahtadan inilir. Bu tahta hareketi doğrusal düzlemde yapılır. Bunun çok benzeri olan yan düzlem hareketi de aynı hareketin yanlamasına yapılmasıdır.
Bu sefer tahtanın sağına geçilir ve sol bacakla yana adım atılarak tahtanın üzerine çıkılır. Bu işlem aynı doğrultuda geri inerek sonlandırılır. Sağ taraf bittikten sonra sol tarafa geçilir.