Selülitten Kurtulma Yolları

betul

New member
Selülitten Kurtulma Yolları Nelerdir?
Selülitten kurtulma yolları, birçok kadın için özellikle yaz aylarında merak konusu olan konulardan birisidir. Ciltte portakal kabuğunu andıran görüntüsüyle bulunan selülitler hoş olmayan görüntülerin oluşmasına neden olmaktadır.
Bitkisel yöntemlerle selülitten kurtulmak ve bu cilt bozukluklarını gidermek mümkündür.
Selülitten Kurtulma Yolları ve Krem Tarifleri
Hemen hemen her insanda büyümenin etkisitle hormonal değişimlerin oluşması sonucu ortaya çıkan selülitler yağ hücrelerinin deformasyona uğraması sonucu ortaya çıkmaktadır.
Selülitlerden kurtulmak için kese yöntemi uygulamak mümkündür. Kese kan dolaşımını hızlandırdığı için cilt üzerinde olumlu bir etki bırakmaktadır. Selülitle mücadele etmek için doğal yöntemlerle kremler hazırlamak mümkündür.
Doğal Selülit Kremi Yapımı Tarifi:
  • Susam yağı
  • Limon suyu
  • Aspirin ( 10 adet )
  • Okaliptüs yağı ( 1 tatlı kaşığı )
Hazırlanışı ve Uygulanması:
İlk olarak limon suyu ve susam yağı eşit miktarda karıştırılır. İçerisine daha öncesinden dövülmüş olan 10 adet aspirin ve 1 tatlı kaşığı okaliptüs yağı atılarak karıştırılır. Bu karışım sorunun olduğu bölgeye dairesel şekilde sürülerek uygulanır.
Masaj yaparken cildin kremi tamamen emmesine dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu uygulamayı selülitten kurtulana kadar haftada 3 – 4 defa uygulamanız faydalı olacaktır.
Selülitten Sıvı İle Kurtulma:
  • Şeftali kabuğu ( 1 kilo )
  • Maydanoz ( 1 demet )
  • Yeşil çay
  • Limon suyu ( 1 adet )
Hazırlanışı ve Uygulanması:
1 demet maydanoz 3 dakika boyunca sıcak suda haşlanır. Bunun üzerine yeterli miktarda limon suyu ile yeşil çay eklenir. Daha önceden robottan geçirilmiş 1 kilo şeftaliden kalan kabuklar eklenerek karıştırılır. Oluşturulan karışım bir kavanozun içerisine alınır. Bu karışımdan her gün 1 su bardağı içilir.
Kişisel zevklere göre içerisine nane de atılabilir. Selülitten kurtulma yolları görüldüğü üzere çeşitli şekillerle bulunmaktadır. Bu yöntemler sayesinde selülit gibi önemli bir deri sorunundan kurtulmak mümkündür.
Tarifi verilen doğal yöntemler evde günün her saati pratik ve kolay bir şekilde uygulanabilmektedir. Bununla birlikte yaz aylarında sık ve güzel bir görünüme kavuşmak için besin maddelerinden faydalanmak mümkündür.