Sarımsağın Saça Faydaları Nelerdir?

çiğdem

Member
Sarımsağın Saça Faydaları
Sarımsağın saça faydaları birçok probleme çözüm olanağı sunmaktadır. Saymakla bitmeyecek kadar çok olan sarımsağın faydaları sayesinde birçok tedavi yanıt bulmaktadır. Sarımsağın sahip olduğu vitamin ve mineraller sayesinde pozitif etkilere sahip sonuçlar sağlayabilirsiniz.
Sağlıklı bir cilt yapısına sahip olmak isteyen kişilerdenseniz sarımsak ve sarımsaktan elde edilen bitkisel yağları kullanarak kusursuz bir görünüm el de edebilirsiniz.
Sarımsak Saça Faydaları ve Saç Maske Tarifi
  • 1 diş sarımsak
  • Yumurta sarısı ( 1 adet)
  • Aloe vera suyu (3 çay kaşığı)
  • Bal (2 tatlı kaşığı bal)
Hazırlanışı:
Sarımsaklı saç maskesi yapımı için öncelikle sarımsakları ince ince doğrayın. Ardından 2 tatlı kaşığı bal ekleyerek harmanlayın. Bu işlem sonrasında 1 adet yumurta sarısı ve 3 çay kaşığı aloe vera yağını da ilave ederek karışım krem kıvamına gelene kadar karıştırın.
Maskeyi kullanmadan önce saç köklerinizin temizlenmiş olmasına dikkat edin. Çünkü saç köklerinde bulunan gözeneklerin maske ile buluşması adına bu işlem çok önemlidir. Daha sonra hazırladığınız maskeyi masaj aracılığı ile saç diplerinize uygulayarak 30 dakika bekletin. Tüm bu işlem sonrasında saçlarınızı ılık su aracılığı ile durulayın.
Hazırlayacağınız maskeyi kullanıma hazır bir şekilde dolabınızda bulundurmak istiyorsanız yumurta ekleme işlemini gerçekleştirmeyin. Yumurta durduğunda bozulacağı için karışımı atmanız gerekir. Hazırlayacağınız sarımsaklı saç maskesi saç diplerinin gürleşerek kalınlaşmasını sağlamaktadır.
Sarımsak Etkileri
Sarımsağın içerisinde bulunan vitamin ve proteinler saçların parlayarak canlı bir görünüme sahip olmasını sağlar.Saç yıpranmaları içinde biçilmiş bir kaftan olacak sarımsaklı saç maskesi saç pigmentlerinde onarım işleminin başlamasını sağlamaktadır.
Basit ve pratik yöntemler aracılığı ile hazırlayacağınız sarımsak maskesine sarımsak yağını da ilave edebilirsiniz. Sarımsağın özü sayesinde hacim kazanmanızı sağlayacak bu saç maskesi yitirilen saç parlaklığına yeniden kavuşulmasını sağlamaktadır.
Rutin kullanım sonrasında gözle görülür sonuçlar elde etmenizi sağlayan saç maskesi saç tellerinde onarım sağlayarak keratin maddesini iyileştirmeyi amaçlar. Saçların yapısını koruyarak harikalar yaratan sarımsağın saça faydaları ile kusursuz bir görünüme kısa zaman zarfında sahip olabilirsiniz.
Bu mükemmel saç maskesini uygulayarak saçınıza gereken özeni gösterebilirsiniz.