Rahul Gandhi yoksul kadınlara yılda 1 lakh rupi, çiftlik kredisinden muafiyet ve kast sayımı sözü verdi

hulya

New member
Kongre lideri Rahul Gandhi Cuma günü partisinin mal ve hizmet vergisi (GST) ve güvenlik depozitosu yapısında değişiklik yapacağını duyurdu ₹Aile yoksulluk sınırını geçene, Agniveer planının kaldırılmasına, tarım kredilerinden feragat edilmesine ve düzenli kast sayımı yapılmasına kadar her yoksul aile hesabındaki yararlanıcı bir kadının banka hesabına yılda 1 lakh.


Rahul Gandhi, Pune'dan LS adayı Ravindra Dhangekar'ı ağırlıyor. (HT FOTOĞRAF)

Cuma günü şehirde Pune Lok Sabha sandalyesi için Kongre adayı Ravindra Dhangekar'ın düzenlediği mitingde konuşan Gandhi, medyayı sivil meseleleri gündeme getirmediği ve birkaç kişi tarafından belirlenen gündemi öne çıkardığı için eleştirdi.

Yalnızca HT Uygulamasından en son Hindistan Genel Seçim haberlerine özel erişim elde edin. Şimdi İndirin! Şimdi İndirin!

Şöyle dedi: “Daha önce Başbakan kendisinin OBC (Diğer Geri Sınıf) olduğunu iddia etmişti, ancak Kongre kast sayımı yapacağını duyurduğundan beri OBC hakkında konuşmayı bıraktı.” Şimdi Modi Hindistan'da yalnızca iki sınıf olduğunu söylüyor. zengin ve fakir. Yalnızca bir kast sayımı medyadaki, iş dünyasındaki ve yargıdaki geri sınıftan insanların tam sayısını ortaya çıkarabilir. Rezervasyonu Maratha ve Dhangar kastlarını da kapsayacak şekilde genişleteceğiz.”

Milletvekili, Başbakan Modi'nin seçilmiş 22 sektör temsilcisine sağladığı faydalar ne olursa olsun, Kongre'nin tüm parayı yoksul insanlara aktaracağını söyledi.

“Verirdik ₹Yoksul ailelerden gelen kadınlara ayda 8.500 ek miktar ₹Yılda 1 lakh” dedi ve yüksek vergi oranının küçük esnafı etkileyeceğinden GST'de değişiklikler yapılacağını ve çiftçilerin bu vergi rejimi kapsamına girmeyeceğini ekledi.

Gandhi şunları söyledi: “Çiftçilerin iki talebi var. Bunlardan biri kredi muafiyeti ve ürünleri için rekabetçi bir fiyattır ve HİNDİSTAN bloğu bunu kabul edecektir.”

Şöyle dedi: “Başbakan Narendra Modi, halkın seçilmiş yüzde beşi adına hükümeti yönetiyor. Ama hükümeti halkın yüzde 90'ı adına yönetirdik. Başbakan yolsuzluğa karşı eylem çağrısında bulundu, ancak BJP seçim garantileri yoluyla “rüşveti” yasallaştırdı. İttifakımız Hindistan Anayasasını ve BJP'nin değiştirmek istediği demokrasiyi kurtarmak için sesini yükseltiyor.”

Eski Kongre başkanı, Anayasa değiştirilirse Hindistan'ın tanınmaz hale geleceğini söyledi.

“Daha önce medya Ameti'nin mi yoksa Rae Bareli'nin mi bana karşı yarışacağını tartışıyordu. Ancak Rae Bareli'ye adaylık başvurusunda bulundum ve medya sessizliğini korudu” dedi.

“Başbakan Narendra Modi arazi, kalkınma ve çiftçiler hakkında konuşmalı. Ancak konuşmalarında Sharad Pawar gibi üst düzey bir lideri eleştiriyor. Modi, Başbakanlık makamının statüsüne saygı duymalı. Maharashtra'nın ideolojik olarak bir “Kongre eyaleti” olduğunu söyledi.

Gandhi, Başbakan'a ülkedeki çekincelere uygulanan yüzde 50 sınırını kaldırıp kaldırmayacağını sordu ve partisinin Nyay garantilerinin siyasetin gelecekteki gidişatında devrim yaratacağını ileri sürdü.

Ajans girdileri ile