NCP (SCP), seçim sembolünün bağımsız adaya tahsis edilmesi konusunda ECI'ye şikayette bulundu

hulya

New member
Pune: Milliyetçi Kongre Partisi (Sharadchandra Pawar), kalesi Baramati'den yarışan bağımsız bir adaya tahsis edilen trompet benzeri bir enstrümanın sembolü nedeniyle Hindistan Seçim Komisyonu'na (ECI) şikayette bulundu.


NCP (SCP), Baramati'den bağımsız bir adaya tahsis edilen trompet benzeri enstrümanın sembolü nedeniyle ECI'ye şikayette bulundu. ((TEMSİLCİLİK RESİM))

NCP (SCP), anket panelinin Beed bölgesindeki Kasar Shirur'dan bağımsız aday Şeyh Soyalşah Yunusşah'a trompet benzeri bir sembol tahsis ettiğini ve onu 'Tutari' olarak tanımladığını iddia etti.

HT, her zaman, her yerde kriket yakalamanın tek adresi olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!

ECI, NCP'nin (SCP) seçim sembolü olarak “turha (geleneksel trompet) çalan bir adam”ı seçti.

Parti adayı Supriya Sule'nin seçim temsilcisi Laxmikant Khabiya'nın sunduğu şikayette, her iki isimde de seçmenler arasında kafa karışıklığına yol açabilecek benzerlikler olduğu belirtildi.

Khabiya şikayetini 20 Nisan'da geri dönen polis memuruna iletti.

“Bağımsız adaya verilen sembol trompettir. Marathi'de buna “Tutari” denemez. Şikayette, “ECI'den sembole 'Tutari' yerine 'Trompet' adını vermesini talep ettik” dedi.

NCP (SCP) sembolündeki “Turha”ya Marathi dilinde “Tutari” de denir. Geçmiş krallardan günümüzün siyasi liderlerine kadar önemli isimlerin katılımını kutlamak için oynanacak.

Shaikh, “Şeker kamışı işçilerini temsilen adaylık başvurusunda bulundum ve Seçim Komisyonu trompet sembolünü onayladı. Anket yetkilileri, ECI'nin anket sembolünü onayladığı için itirazları dikkate almamamı söyledi. Amacım başkalarının sesini yutmak değil.”

Şule, “ECI'ye bana ve Shaikh Bhai'ye (bağımsız aday) herhangi bir haksızlık yapılmaması için yazdık. Baramati'den seçime katılmak isteyen bu Beedli adam kim? Kim olduğunu bilmiyoruz ama onu memnuniyetle karşılıyoruz.”

Baramati, Lok Sabha seçimlerinin ikinci aşaması için 7 Mayıs'ta sandık başına gidecek.

Baramati Lok Sabha seçim bölgesinde mücadelede 38 aday var. Geri dönen yetkili, koltuğa hak kazandığını beyan eden 46 adaydan önde gelen NCP (SCP) lideri Sachin Dodke'nin de aralarında bulunduğu sekizinin daha sonra adaylıklarını geri çektiğini söyledi.

Bahujan Samaj Partisi'nden (BSP) Supriya Sule, Sunetra Pawar ve Priyadarshini Kokre, seçim kampanyasının ana adayları.

Baramati, Pawar ailesinin evidir ve Sharad Pawar'ın kızı Sule, seçim bölgesini üç kez temsil etmiştir ve dördüncü dönem için adaydır. Sule, NCP adayı Sunetra, baldızı ve Başbakan Yardımcısı Ajit Pawar'ın eşi ile karşı karşıya gelecek.

NCP, Shiv Sena ve Bharatiya Janata Partisi'nden (BJP) oluşan Mahayuti ittifakının bir parçasıdır.