Discom yetkilisi 'aşırı' elektrik faturası yüzünden öldürüldü

hulya

New member
Maharashtra Eyaleti Elektrik Dağıtım Şirketi Limited'in (MSEDCL) 34 yaşındaki kıdemli bir teknisyeni, iddiaya göre “şişirilmiş” bir fatura nedeniyle Koyta'nın Pune bölgesindeki Baramati yakınındaki Morgaon ofisinde öldürüldü.


Polis soruşturması, sanığın iki gün önce koyta (orak) satın aldığını ve ofis personeline saldırmak için bir plan hazırladığından şüphelendiğini ortaya çıkardı. (TEMSİLCİ FOTOĞRAFI)

Olay çarşamba günü saat 11.30 sıralarında bildirildi.

HT, her zaman, her yerde kriket yakalamanın tek adresi olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!

Ölen kişinin Latur'dan gelen Morgaon'lu Rinku Bansode-Thite olduğu belirlendi. Polis, sanık Abhijit Pote'u tutukladı.

Polise göre Rinku, on günlük bir tatilin ardından Çarşamba sabahı görevine devam etti. Sanık, elektrik faturasının fazla olması nedeniyle discom ofisine gitmişti ₹Geçen hafta 580 ve daha sonra gelmesi söylendi.

Çarşamba günü sanık Rinku'ya yaklaştı ve elektrik faturası konusunda tartışma çıktı. Rinku, sanıktan konuyu inceleyecek üst düzey yetkililerle görüşmesini istediğinde, Pote öfkeyle ona Koyta ile birlikte en az 16 kez saldırdı.

Rinku kanlar içinde yere yığıldı ve Morgaon'daki bir hastaneye kaldırıldıktan sonra durumu kötüleştikten sonra Pune'daki özel bir hastaneye nakledildi. Memurun çarşamba günü öğleden sonra 3 civarında doktorlar tarafından öldüğü açıklandı.

Polis daha sonra zanlıyı gözaltına aldı.

Polis soruşturması, sanığın iki gün önce koyta (orak) satın aldığını ve ofis personeline saldırmak için bir plan hazırladığından şüphelendiğini ortaya çıkardı.

Rinku, kocası ve bir yaşındaki oğlu tarafından hayatta kaldı.

Kamu hizmeti kuruluşuna göre Rinku, şirkete 29 Ağustos 2013'te kıdemsiz teknisyen olarak katıldı ve yakın zamanda terfi etti.

Polis yetkilileri Pote'un elektrik faturası aldığını söyledi ₹63 adet tükettiği için Nisan ayında 570. Son 12 ayda ortalama elektrik tüketiminin 40 ile 70 ünite arasında olması nedeniyle herhangi bir ücret ödemeden ofisi ziyaret etmişti.

Discom yetkilileri, yaz sezonu ve yeni tarife nedeniyle elektrik tüketiminin artmış olabileceğini belirtiyor. Pote fazla ücret konusunda şikayette bulunmamıştı.


Haberler / Şehirler / Pune / Discom yetkilisi 'aşırı' elektrik faturası yüzünden öldürüldü