Ege Üniversitesi diyetisyenlik Kaç Puan ?

Munevver

Global Mod
Global Mod
Ege Üniversitesi Diyetisyenlik Kaç Puan? (Ama Gerçekten Kaç Kalori Yakıyor Bu Soru!)

Selam sevgili forum ahalisi! 🌿

Bu sabah tartıda 0.3 kilo fazla görünce moralim bozuldu, ama sonra düşündüm: “Belki de beynim fazla çalıştı, o da kalori yakar!” 😄

İşte bu ruh haliyle, kahvemi elime aldım ve dedim ki:

> “Ege Üniversitesi diyetisyenlik kaç puanmış bakalım… ama ciddi ciddi değil, eğlenerek bakalım!”

Çünkü dostlar, puan hesaplama siteleri soğuk, rakamlar donuk, ama biz buradayız — sıcak, samimi ve biraz kafası karışık bir topluluk olarak. 🧠💥

---

1. Diyetisyenlik: Puan mı, Protein mi, Prestij mi?

Şimdi işin aslı şu: Ege Üniversitesi’nin diyetisyenlik bölümü öyle “kilo verince seviniriz” tarzı değil, “puan alırsak seviniriz” tarzında bir yer. 2025 itibariyle ortalama taban puanı 410-430 arası geziyor. Yani öyle “sabah kalktım, kahvaltıda 2 soru çözdüm” ile olmuyor. Bu bölüme girmek için, ciddi ciddi sınavda karbonhidrat gibi sabit kalmak değil, protein gibi güçlü performans göstermek gerekiyor. 💪

Ama kabul edelim, erkekler bu işe biraz “stratejik” yaklaşıyor:

> “Kanka kaç netle giriliyor, kaç kişi alıyor, burslu mu, yurda yakın mı?”

> Kadınlar ise olaya daha empatik yaklaşıyor:

> “Ay düşünsenize, insanlara sağlıklı yaşam öğreteceğiz, birlikte spor yapacağız, smoothie tarifi paylaşacağız!”

Yani erkek kısmı “kazanırsam kaç puanla olur?” diye hesap yaparken, kadın kısmı “kazanırsam kaç kişinin hayatına dokunurum?” diye düşünüyor. 💚

Ve bence bu denge, bu bölümü bu kadar tatlı kılan şeylerden biri.

---

2. Erkek Diyetisyen Olur mu? Olur da, Az Görülür

Forumda bir klasik vardır: “Abi erkek diyetisyen olur mu ya?”

Olur kardeşim, hem de gayet iyi olur. Sadece sayıları az. Çünkü genelde erkekler “fitness koçu” kısmında kalıyor, “diyetisyen” kısmına geçmeden önce protein tozuna takılıyor. 😅

Bir erkek olarak diyetisyenlik seçmek aslında stratejik bir hamle. Düşünsene, sınıfta 35 kişi, 30’u kadın, sen tek erkeksin… Sosyalleşme açısından %300 avantaj. 😏

Ama dikkat: O kadar empati yüklemesi arasında “sabah kahvaltısında ne yedin?” sorusu bazen sorguya dönüşebiliyor. Yani “yumurta mı sucuk mu?” derken, kendini bir seminerde bulabilirsin.

---

3. Kadınlar Cephesinde Durum: Kalori Değil, Karakter Yakıyorlar

Kadın diyetisyen adayları ise olaya bambaşka bakıyor. Onlar için bu sadece bir meslek değil, bir yaşam tarzı.

> “Ben bu bölümü istiyorum çünkü insanlara yardımcı olmak istiyorum.”

> “Sağlıklı beslenme bir estetik değil, bir farkındalık.”

> “Ve evet, avokado pahalı ama değer!” 🥑

Böyle bir motivasyonla giren birinin karşısında kim durabilir ki?

Ama tabii, bu empatik yaklaşım bazen komik durumlara da yol açıyor.

Mesela erkek arkadaşı hamburger yerken:

> “Onun yerine tam buğday ekmeğiyle kinoa burger denesek mi?”

Yani aşk var, ama lif oranı yüksek. ❤

---

4. Puan Hesabı: Netlerin Dansı

Gelelim herkesin merak ettiği kısma:

Ege Üniversitesi diyetisyenlik için 2025’te beklenen puan yaklaşık 420 TYT-AYT civarı, sıralama olarak da yaklaşık 60.000 - 70.000 bandı arası.

Ama unutmayın, bu sadece sayılar. Gerçek rekabet, “ders çalışmakla Netflix arasında denge kurabilen” insanların arasında yaşanıyor. 😅

Bir forumdaş geçen sene şöyle yazmıştı:

> “Ben her denemede 390 civarı alıyordum, sonra motivasyon videosu izledim… yine 390.”

> Yani bazen mesele motivasyon değil, matematik.

---

5. Kampüs, Bornova ve Smoothie Bar Hayalleri

Ege Üniversitesi’nin Bornova kampüsü, tam anlamıyla “yeşil alan + çimen üstü kahve + mezuniyet selfie’si” üçgeninde bir cennet.

Bir düşünün: Beslenme ve Diyetetik Fakültesi’nden çıkmışsın, elinde smoothie, arkada palmiyeler, ve sen “insanlara sağlıklı yaşam öğretiyorum” diye dolanıyorsun. 🌴

Bir erkek forumdaş yazmıştı:

> “Ben Ege’ye gideceğim, diyetisyen olacağım, ama önce Ege’de yemekhanedeki menüyü deneyeceğim.”

> İşte o ruh! Önce tat, sonra tart! 🍽

---

6. Diyetisyenlik Aşkı: Kalori Yakarken Kalp Kazanmak

Bu bölümü seçenlerin birçoğu, gerçekten “insan sevgisiyle” yanıp tutuşuyor.

Ama forumda klasik bir geyik var:

> “Diyetisyen sevgilin olursa cheat day’in bile hesaplı olur.” 😅

> Gerçekten de, romantizm + kalori hesabı birleşince ortaya tuhaf ama tatlı bir denge çıkıyor.

> Birlikte sabah koşusu, ardından yulaflı pancake.

> Yani aşk var, ama porsiyon kontrollü. 💞

---

7. Forumdaşlara Sorular (ve Kahkaha Molası)

Şimdi dostlar, ben yazdım yazmasına da, merak ediyorum:

- Aramızda Ege’de okuyan veya hedefleyen var mı?

- Sizin “puan hesaplama” sürecinde yaşadığınız en komik an neydi?

- Erkek arkadaşına “bitki çayı iç” dediğinde “ben çaydan başka bir şey içmem” cevabı aldın mı?

- Ya da “benim motivasyonum düşük” diyen birine “lif alımını artır” dedin mi? 😂

Yorumlarda dökülün, gülüp eğlenelim!

Unutmayın, burası ciddi bilgi kadar, kahkaha da barındıran bir forum.

Çünkü diyetisyenlik sadece puan işi değil, hayat enerjisi işi.

---

Sonuç: Puanlar Geçer, Ama Mizah Kalır

Ege Üniversitesi diyetisyenlik bölümü, gerçekten de hem akademik olarak güçlü, hem de ruh olarak “iyi yaşam” felsefesini benimsemiş bir yer.

Ama bence asıl güzelliği şu:

Buraya girmek için sadece puan değil, sabır, mizah, empati ve biraz da smoothie tarifi bilgisi gerekiyor. 🥤

Yani dostlar, hedefiniz Ege ise bol şans!

Ama unutmayın, bazen hayatın en güzel bölümleri, yüksek puanla değil, yüksek motivasyonla kazanılır. 💚

Şimdi sözü size bırakıyorum forumdaşlar:

> “Ege Üniversitesi mi, yoksa Ege sahilleri mi?” 😎