Ege Üniversitesi Diyetisyenlik Kaç Puan? (Ama Gerçekten Kaç Kalori Yakıyor Bu Soru!)
Selam sevgili forum ahalisi!
Bu sabah tartıda 0.3 kilo fazla görünce moralim bozuldu, ama sonra düşündüm: “Belki de beynim fazla çalıştı, o da kalori yakar!”
İşte bu ruh haliyle, kahvemi elime aldım ve dedim ki:
> “Ege Üniversitesi diyetisyenlik kaç puanmış bakalım… ama ciddi ciddi değil, eğlenerek bakalım!”
Çünkü dostlar, puan hesaplama siteleri soğuk, rakamlar donuk, ama biz buradayız — sıcak, samimi ve biraz kafası karışık bir topluluk olarak.

---
1. Diyetisyenlik: Puan mı, Protein mi, Prestij mi?
Şimdi işin aslı şu: Ege Üniversitesi’nin diyetisyenlik bölümü öyle “kilo verince seviniriz” tarzı değil, “puan alırsak seviniriz” tarzında bir yer. 2025 itibariyle ortalama taban puanı 410-430 arası geziyor. Yani öyle “sabah kalktım, kahvaltıda 2 soru çözdüm” ile olmuyor. Bu bölüme girmek için, ciddi ciddi sınavda karbonhidrat gibi sabit kalmak değil, protein gibi güçlü performans göstermek gerekiyor.
Ama kabul edelim, erkekler bu işe biraz “stratejik” yaklaşıyor:
> “Kanka kaç netle giriliyor, kaç kişi alıyor, burslu mu, yurda yakın mı?”
> Kadınlar ise olaya daha empatik yaklaşıyor:
> “Ay düşünsenize, insanlara sağlıklı yaşam öğreteceğiz, birlikte spor yapacağız, smoothie tarifi paylaşacağız!”
Yani erkek kısmı “kazanırsam kaç puanla olur?” diye hesap yaparken, kadın kısmı “kazanırsam kaç kişinin hayatına dokunurum?” diye düşünüyor.
Ve bence bu denge, bu bölümü bu kadar tatlı kılan şeylerden biri.
---
2. Erkek Diyetisyen Olur mu? Olur da, Az Görülür
Forumda bir klasik vardır: “Abi erkek diyetisyen olur mu ya?”
Olur kardeşim, hem de gayet iyi olur. Sadece sayıları az. Çünkü genelde erkekler “fitness koçu” kısmında kalıyor, “diyetisyen” kısmına geçmeden önce protein tozuna takılıyor.
Bir erkek olarak diyetisyenlik seçmek aslında stratejik bir hamle. Düşünsene, sınıfta 35 kişi, 30’u kadın, sen tek erkeksin… Sosyalleşme açısından %300 avantaj.
Ama dikkat: O kadar empati yüklemesi arasında “sabah kahvaltısında ne yedin?” sorusu bazen sorguya dönüşebiliyor. Yani “yumurta mı sucuk mu?” derken, kendini bir seminerde bulabilirsin.
---
3. Kadınlar Cephesinde Durum: Kalori Değil, Karakter Yakıyorlar
Kadın diyetisyen adayları ise olaya bambaşka bakıyor. Onlar için bu sadece bir meslek değil, bir yaşam tarzı.
> “Ben bu bölümü istiyorum çünkü insanlara yardımcı olmak istiyorum.”
> “Sağlıklı beslenme bir estetik değil, bir farkındalık.”
> “Ve evet, avokado pahalı ama değer!”
Böyle bir motivasyonla giren birinin karşısında kim durabilir ki?
Ama tabii, bu empatik yaklaşım bazen komik durumlara da yol açıyor.
Mesela erkek arkadaşı hamburger yerken:
> “Onun yerine tam buğday ekmeğiyle kinoa burger denesek mi?”
Yani aşk var, ama lif oranı yüksek.
---
4. Puan Hesabı: Netlerin Dansı
Gelelim herkesin merak ettiği kısma:
Ege Üniversitesi diyetisyenlik için 2025’te beklenen puan yaklaşık 420 TYT-AYT civarı, sıralama olarak da yaklaşık 60.000 - 70.000 bandı arası.
Ama unutmayın, bu sadece sayılar. Gerçek rekabet, “ders çalışmakla Netflix arasında denge kurabilen” insanların arasında yaşanıyor.
Bir forumdaş geçen sene şöyle yazmıştı:
> “Ben her denemede 390 civarı alıyordum, sonra motivasyon videosu izledim… yine 390.”
> Yani bazen mesele motivasyon değil, matematik.
---
5. Kampüs, Bornova ve Smoothie Bar Hayalleri
Ege Üniversitesi’nin Bornova kampüsü, tam anlamıyla “yeşil alan + çimen üstü kahve + mezuniyet selfie’si” üçgeninde bir cennet.
Bir düşünün: Beslenme ve Diyetetik Fakültesi’nden çıkmışsın, elinde smoothie, arkada palmiyeler, ve sen “insanlara sağlıklı yaşam öğretiyorum” diye dolanıyorsun.
Bir erkek forumdaş yazmıştı:
> “Ben Ege’ye gideceğim, diyetisyen olacağım, ama önce Ege’de yemekhanedeki menüyü deneyeceğim.”
> İşte o ruh! Önce tat, sonra tart!
---
6. Diyetisyenlik Aşkı: Kalori Yakarken Kalp Kazanmak
Bu bölümü seçenlerin birçoğu, gerçekten “insan sevgisiyle” yanıp tutuşuyor.
Ama forumda klasik bir geyik var:
> “Diyetisyen sevgilin olursa cheat day’in bile hesaplı olur.”
> Gerçekten de, romantizm + kalori hesabı birleşince ortaya tuhaf ama tatlı bir denge çıkıyor.
> Birlikte sabah koşusu, ardından yulaflı pancake.
> Yani aşk var, ama porsiyon kontrollü.
---
7. Forumdaşlara Sorular (ve Kahkaha Molası)
Şimdi dostlar, ben yazdım yazmasına da, merak ediyorum:
- Aramızda Ege’de okuyan veya hedefleyen var mı?
- Sizin “puan hesaplama” sürecinde yaşadığınız en komik an neydi?
- Erkek arkadaşına “bitki çayı iç” dediğinde “ben çaydan başka bir şey içmem” cevabı aldın mı?
- Ya da “benim motivasyonum düşük” diyen birine “lif alımını artır” dedin mi?
Yorumlarda dökülün, gülüp eğlenelim!
Unutmayın, burası ciddi bilgi kadar, kahkaha da barındıran bir forum.
Çünkü diyetisyenlik sadece puan işi değil, hayat enerjisi işi.
---
Sonuç: Puanlar Geçer, Ama Mizah Kalır
Ege Üniversitesi diyetisyenlik bölümü, gerçekten de hem akademik olarak güçlü, hem de ruh olarak “iyi yaşam” felsefesini benimsemiş bir yer.
Ama bence asıl güzelliği şu:
Buraya girmek için sadece puan değil, sabır, mizah, empati ve biraz da smoothie tarifi bilgisi gerekiyor.
Yani dostlar, hedefiniz Ege ise bol şans!
Ama unutmayın, bazen hayatın en güzel bölümleri, yüksek puanla değil, yüksek motivasyonla kazanılır.
Şimdi sözü size bırakıyorum forumdaşlar:
> “Ege Üniversitesi mi, yoksa Ege sahilleri mi?”
Selam sevgili forum ahalisi!

Bu sabah tartıda 0.3 kilo fazla görünce moralim bozuldu, ama sonra düşündüm: “Belki de beynim fazla çalıştı, o da kalori yakar!”

İşte bu ruh haliyle, kahvemi elime aldım ve dedim ki:
> “Ege Üniversitesi diyetisyenlik kaç puanmış bakalım… ama ciddi ciddi değil, eğlenerek bakalım!”
Çünkü dostlar, puan hesaplama siteleri soğuk, rakamlar donuk, ama biz buradayız — sıcak, samimi ve biraz kafası karışık bir topluluk olarak.

---
1. Diyetisyenlik: Puan mı, Protein mi, Prestij mi?
Şimdi işin aslı şu: Ege Üniversitesi’nin diyetisyenlik bölümü öyle “kilo verince seviniriz” tarzı değil, “puan alırsak seviniriz” tarzında bir yer. 2025 itibariyle ortalama taban puanı 410-430 arası geziyor. Yani öyle “sabah kalktım, kahvaltıda 2 soru çözdüm” ile olmuyor. Bu bölüme girmek için, ciddi ciddi sınavda karbonhidrat gibi sabit kalmak değil, protein gibi güçlü performans göstermek gerekiyor.

Ama kabul edelim, erkekler bu işe biraz “stratejik” yaklaşıyor:
> “Kanka kaç netle giriliyor, kaç kişi alıyor, burslu mu, yurda yakın mı?”
> Kadınlar ise olaya daha empatik yaklaşıyor:
> “Ay düşünsenize, insanlara sağlıklı yaşam öğreteceğiz, birlikte spor yapacağız, smoothie tarifi paylaşacağız!”
Yani erkek kısmı “kazanırsam kaç puanla olur?” diye hesap yaparken, kadın kısmı “kazanırsam kaç kişinin hayatına dokunurum?” diye düşünüyor.

Ve bence bu denge, bu bölümü bu kadar tatlı kılan şeylerden biri.
---
2. Erkek Diyetisyen Olur mu? Olur da, Az Görülür
Forumda bir klasik vardır: “Abi erkek diyetisyen olur mu ya?”
Olur kardeşim, hem de gayet iyi olur. Sadece sayıları az. Çünkü genelde erkekler “fitness koçu” kısmında kalıyor, “diyetisyen” kısmına geçmeden önce protein tozuna takılıyor.

Bir erkek olarak diyetisyenlik seçmek aslında stratejik bir hamle. Düşünsene, sınıfta 35 kişi, 30’u kadın, sen tek erkeksin… Sosyalleşme açısından %300 avantaj.

Ama dikkat: O kadar empati yüklemesi arasında “sabah kahvaltısında ne yedin?” sorusu bazen sorguya dönüşebiliyor. Yani “yumurta mı sucuk mu?” derken, kendini bir seminerde bulabilirsin.
---
3. Kadınlar Cephesinde Durum: Kalori Değil, Karakter Yakıyorlar
Kadın diyetisyen adayları ise olaya bambaşka bakıyor. Onlar için bu sadece bir meslek değil, bir yaşam tarzı.
> “Ben bu bölümü istiyorum çünkü insanlara yardımcı olmak istiyorum.”
> “Sağlıklı beslenme bir estetik değil, bir farkındalık.”
> “Ve evet, avokado pahalı ama değer!”

Böyle bir motivasyonla giren birinin karşısında kim durabilir ki?
Ama tabii, bu empatik yaklaşım bazen komik durumlara da yol açıyor.
Mesela erkek arkadaşı hamburger yerken:
> “Onun yerine tam buğday ekmeğiyle kinoa burger denesek mi?”
Yani aşk var, ama lif oranı yüksek.

---
4. Puan Hesabı: Netlerin Dansı
Gelelim herkesin merak ettiği kısma:
Ege Üniversitesi diyetisyenlik için 2025’te beklenen puan yaklaşık 420 TYT-AYT civarı, sıralama olarak da yaklaşık 60.000 - 70.000 bandı arası.
Ama unutmayın, bu sadece sayılar. Gerçek rekabet, “ders çalışmakla Netflix arasında denge kurabilen” insanların arasında yaşanıyor.

Bir forumdaş geçen sene şöyle yazmıştı:
> “Ben her denemede 390 civarı alıyordum, sonra motivasyon videosu izledim… yine 390.”
> Yani bazen mesele motivasyon değil, matematik.
---
5. Kampüs, Bornova ve Smoothie Bar Hayalleri
Ege Üniversitesi’nin Bornova kampüsü, tam anlamıyla “yeşil alan + çimen üstü kahve + mezuniyet selfie’si” üçgeninde bir cennet.
Bir düşünün: Beslenme ve Diyetetik Fakültesi’nden çıkmışsın, elinde smoothie, arkada palmiyeler, ve sen “insanlara sağlıklı yaşam öğretiyorum” diye dolanıyorsun.

Bir erkek forumdaş yazmıştı:
> “Ben Ege’ye gideceğim, diyetisyen olacağım, ama önce Ege’de yemekhanedeki menüyü deneyeceğim.”
> İşte o ruh! Önce tat, sonra tart!

---
6. Diyetisyenlik Aşkı: Kalori Yakarken Kalp Kazanmak
Bu bölümü seçenlerin birçoğu, gerçekten “insan sevgisiyle” yanıp tutuşuyor.
Ama forumda klasik bir geyik var:
> “Diyetisyen sevgilin olursa cheat day’in bile hesaplı olur.”

> Gerçekten de, romantizm + kalori hesabı birleşince ortaya tuhaf ama tatlı bir denge çıkıyor.
> Birlikte sabah koşusu, ardından yulaflı pancake.
> Yani aşk var, ama porsiyon kontrollü.

---
7. Forumdaşlara Sorular (ve Kahkaha Molası)
Şimdi dostlar, ben yazdım yazmasına da, merak ediyorum:
- Aramızda Ege’de okuyan veya hedefleyen var mı?
- Sizin “puan hesaplama” sürecinde yaşadığınız en komik an neydi?
- Erkek arkadaşına “bitki çayı iç” dediğinde “ben çaydan başka bir şey içmem” cevabı aldın mı?
- Ya da “benim motivasyonum düşük” diyen birine “lif alımını artır” dedin mi?

Yorumlarda dökülün, gülüp eğlenelim!
Unutmayın, burası ciddi bilgi kadar, kahkaha da barındıran bir forum.
Çünkü diyetisyenlik sadece puan işi değil, hayat enerjisi işi.
---
Sonuç: Puanlar Geçer, Ama Mizah Kalır
Ege Üniversitesi diyetisyenlik bölümü, gerçekten de hem akademik olarak güçlü, hem de ruh olarak “iyi yaşam” felsefesini benimsemiş bir yer.
Ama bence asıl güzelliği şu:
Buraya girmek için sadece puan değil, sabır, mizah, empati ve biraz da smoothie tarifi bilgisi gerekiyor.

Yani dostlar, hedefiniz Ege ise bol şans!
Ama unutmayın, bazen hayatın en güzel bölümleri, yüksek puanla değil, yüksek motivasyonla kazanılır.

Şimdi sözü size bırakıyorum forumdaşlar:
> “Ege Üniversitesi mi, yoksa Ege sahilleri mi?”